Wat kost een webshop?

Wat moeten we gaan verkopen?

Wat kost een webshop? Dat ligt aan de shop... Net als bij auto's kunnen de prijzen flink variëren.

Welke doelgroep wil je bereiken?

Moet de webshop voor consumenten worden ingericht? Of focussen we ons op de zakelijke markt.

Hoeveel producten ga je aanbieden?

Hoeveel producten gaat de webshop aanbieden, dit maakt een groot verschil in de kosten.

Voor ieder budget een oplossing!

We kijken samen naar een passende oplossing voor je wensen en budget.

heading prefix icon

Maar wat kost een webshop ongeveer?

Een webshop kan net als maatsoftware snel in de papieren lopen. De kosten zijn door de vele variabele moeilijk in te schaten, er zijn simpel weg te veel factoren. Wil je een simpele shop met standaard producten? Dan vallen de kosten waarschijnlijk mee. Verkoop je ingewikkelde variabele producten met een configurator? Reken dan op een grotere kostenpost. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €8.000 en €40.000. Dat is een hoop geld, maar met de juiste strategie gaat je webshop binnen no-time geld opleveren. Hieronder nemen de de grootste kostenposten door.

Weten wat jou webshop gaat kosten of weten wat mogelijk is met je budget? Bespreek het gewoon met ons. Kost niks, nou ja een beetje tijd. Maar dan weet je wel wat je moet weten.

Mail ons Direct bellen
heading prefix icon

Kostenposten van een webshop

Initiële kosten
De grootste kosten zitten in de onderdelen van het ontwikkeltraject zoals, ontwerpen, bouwen, testen en publiceren. Weten hoe dit in elkaar steek? Hier leggen we het uit: ons ontwikkeltraject.

Nadat de webshop af is gaat er ook nog veel tijd zitten in het operationeel krijgen van de shop. Producten moeten ingevuld worden, teksten moeten met seo in het achterhoofd worden geschreven en misschien is een campagne noodzakelijk om de eerste klanten te trekken.

Koppelingen
Een koppeling met platform of dienst kan een belangrijk onderdeel van je webshop zijn. Door je shop te laten communiceert met vervoerders of voorraadsystemen kan je veel tijd besparen. Uiteraard kost dit extra ontwikkel tijd.

Functionaliteiten/ grote
Niet geheel onlogisch, hoe groter en complexer de webshop, des te meer tijd kost het om de shop te ontwikkelen. Een webshop met uitgebreide product configurator is hier een voorbeeld van.

Terugkerende kosten
Als je webshop 'live' is, ben je niet klaar. De techniek gaat door. Veiligheid gaat boven alles. Actuele software is daarbij een must. Zo kun jij met een gerust hart je klanten bedienen. Wij zorgen ervoor dat hun data veilig is en blijft. Meer over support.

Transactie kosten
Elke betaalmethode heeft een eigen kostenplaatje. iDEAL kost bijvoorbeeld een vast bedrag per transactie. In tegenstelling tot Credit Cards, waar je vaak ook nog een percentage betaald. Lees meer over betaalmethodes.

Verbeteringen/ updates
Naar maten je webshop meer gebruikt wordt zullen er nieuwe wensen ontstaan. Door in te spelen op de vraag van je klanten blijf je relevant. Dit soort aanpassingen zullen periodiek worden uitgevoerd. We bepalen samen wat het beste bij je webshop past.

Monitoring
Werkt alles nog naar behoren? Proactief monitoren en actie ondernemen is beter dan problemen oplossen nadat klanten contact opnemen. Door belangrijke statistieken zoals reactietijden en belangrijke logbestanden in de gaten te houden, weten we vaak al eerder dat er iets mis is dan je klanten.

Servers
Hoe meer klanten hoe beter! Maar je moet deze stroom aan klanten wel aan kunnen. Het is dus belangrijk dat je shop op stabiele servers draait, die up to date worden gehouden.

heading prefix icon

Wil je een echte prijsschatting?

Weten wat jou webshop gaat kosten of weten wat er mogelijk is met je budget? Bespreek het gewoon met ons. Kost niks, nou ja een beetje tijd. Maar dan weet je wel wat je moet weten.

Maak direct een afspraak