Webshop met product configurator

heading prefix icon

Een product configurator op je webshop, speciaal voor jou producten.

Het fijne aan een webshop is dat je klant zelfstandig bestellingen kunnen doen. Dat scheelt jou kosten en tijd. Ook is het voor je klant veel gemakkelijker. Maar wat als je geen standaard producten verkoopt, zoals een maat tafel? Hoe verkoop je dit soort speciale producten online? De klant moet immers wensen aan kunnen geven. Op basis hiervan moet er een prijs worden berekend voor het product en transport. Om zo het product online te kunnen verkopen. Hiervoor maken wij product configurator speciaal voor jou producten. Deze bouwen we speciaal voor jou product in je webshop.

Een webshop product configuraties maken we in drie smaken.

heading prefix icon

Een simpele configurator

Product configurator blok

De meest simpele vorm van een product configurator wordt vaak gebruikt in kleding webshops. Je kiest je maat, kleur en bijvoorbeeld pasvorm. Deze drie keuzes hebben invloed op de prijs en misschien op de levertijd.

Vaak zijn dit product varianten en geen unieke producten, echter kan het aantal varianten snel oplossen, waardoor een product configurator de beter opties is. Hierdoor blijven producten makkelijker te beheren en kun je opties snel aanpassen. Een simpele configurator hoeven we vaak niet volledig op maat te maken.

Afhankelijk van jou producten kan de keuze voor een configurator verschillen. We helpen je graag om de beste keuze te maken. Neem vrijblijvend contact met ons op en we geven je graag advies.

heading prefix icon

Uitgebreide product configurator

Een uitgebreide configurator is nodig wanneer je producten levert die speciaal gemaakt worden voor je klant. Een webshop voor meubels is een mooi voorbeeld. Je biedt je klant de mogelijkheid de kleur, maat, materiaal en afwerking te kiezen. De mogelijkheden moeten vaak wel voldoen aan regels, denk aan combinatie mogelijkheden of maximale groottes. Op basis van deze keuzes wordt er een prijs berekend die uniek is voor de klant. Het kan dus voorkomen dat de prijzen per klant erg verschillen.

Naast "standaard" keuzes hebben uitgebreide configuraties vaak ook de optie om persoonlijke onderdelen zoals gravering toe te voegen. Met een uitgebreide product configurator op je webshop kun je bijna elk product aanbieden, we maken deze namelijk volledig op maat, speciaal voor jou producten.

heading prefix icon

Configurator als los onderdeel

BMW configurator

De laatste en uitgebreidste optie is een losse configurator. Zulke configurators kom je vaak tegen als je een auto gaan samenstellen. Dit zijn losse onderdelen die bestaan uit meerdere stappen, regels, uitgebreide visuals en honderden opties en regels.

Configurators van deze grote maken we als een los project. Dit zijn namelijk eerder apps dan een onderdeel van je webshop. Hierdoor kun je ze ook aanbieden als losse app of promotiemateriaal. Uiteraard is het mogelijk om een intergratie met je webshop te bouwen.

heading prefix icon

Benieuwd of een configurator wat is voor jou webshop?

Weten of een configurator iets voor jou is? Bespreek het gewoon met ons. Kost niks, nou ja een beetje tijd. Maar dan weet je wel wat je móet weten.

Mail ons Direct bellen