Een b2b webshop laten maken

Een webshop voor de zakelijke klant

Het gemak van een webshop
Voorzien van alle gemakken, ook zakelijk klanten

Speciaal voor B2b
Betaalmethodes en afhandeling speciaal voor zakelijke klanten

Prijsafspraken per klant
Per klant prijsafspraken? Geen probleem.

E-commerce is toch iets voor de consument? Dat is al lang niet meer zo, zakelijke webshops worden steeds belangrijker. Veel inkopers zien de gemakken van het online bestellen wanneer het hun uitkomt. Dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Een onmisbare stap in je klantenbinding.

Je ziet steeds meer B2B bedrijven online gaan met een professionele E-commerce webshop. Hiermee onderscheid je bedrijf zich van concurrenten. Ook is het een slimme manier om nieuwe klanten aan te trekken en jouw omzet te verhogen. Daarnaast is het een extra service richting bestaande klanten.

Uiteraard is het een flinke investering, maar vergeet ook de volgende voordelen niet:

  1. Je bent klaar voor een nieuwe generatie inkopers;
  2. Je vergroot automatisch je online zichtbaarheid;
  3. Je bent 24/7 bereikbaar voor verkoop;
  4. Je versnelt je verkoopproces.

Op deze pagina gaan we verder in op de mogelijkheden.

heading prefix icon

Mogelijkheden, specifiek voor zakelijke e-commerce klanten

De zakelijke klant heeft andere eisen dan een consument, dat geld ook zeker voor webshops. Dat is geen probleem, wij ontwikkelen webshops speciaal voor b2b oplossingen. Daardoor zijn we bekent met deze eisen, hieronder een aantal voorbeelden van typisch zakelijke eisen.

b2b webshop transactie

Gemakkelijk herhaal bestellingen
Iedereen houdt van gemak, ook jou klanten. Herhaal bestellingen zijn daarom vaak vervelend. Met een webshop kun je je klant hier bij helpen. Door ze proactief te herinneren en/of de mogelijkheid te geven gemakkelijk een bestelling opnieuw te doen, neem je dit grotendeels uit handen.

Doet je klant een bestelling met regelmaat? Dan kunnen we deze ook automatisch periodiek inplannen. Uiteraard kunnen beide partijen deze planning wanneer dan ook stoppen of onderbreken.

Betaalmethodes speciaal voor de zakelijke markt
De meeste klanten betalen niet via IDeal, ook al is dit natuurlijk geen probleem. Op krediet en achteraf betalen komen wel vaak voor. Het is daarom belangrijk, klant specifieke betaalafspraken in te kunnen stellen of methode volledig per klant te blokkeren. Maak je gebruik van automatisch incasso? We regelen het voor je.

Prijsafspraken per klant
Voor veel klanten zijn er aparte prijzen voor het zelfde product. Deze prijsafspraken kan je probleemloos instellen, of worden direct uit je CRM systeem gelezen. Ook staffelkorting, transportkosten en andere financiële afspraken kunnen we voor je inregelen. Naast gemak betekend dit ook veel minder fouten.

b2b webshop orders

Grote en kleine orders
Consumenten bestellen vaak een artikel, dat is bij zakelijke klanten niet het geval. Grote orders moeten gemakkelijk kunnen worden besteld, hierbij moeten leveringen en deel levering geen probleem zijn. Genoeg voorraad? Ook hier houden we rekening mee, door je webshop te koppelen aan je .

Geautomatiseerder orders
Naarmate je klanten vaker gaan bestellen, zal de wens om dit te automatiseren groter worden. Uiteraard kunnen inkopers via je webshop gemakkelijk bestellingen plaatsen. Daarnaast kunnen ook gekoppelde systemen automatisch nieuwe orders inschieten. Een koppeling met je klanten om automatisch order aan te maken.

Complexe producten
Verkoop je producten met opties, speciale specificaties of maatwerk? Dan zorgen we ervoor dat klanten tijden het bestellen deze opties kunnen aangeven. Hiervoor maken we een zogenaamde product configurator. Met een product configurator, kunnen klanten zelfstandig bestellen en wordt de prijs automatisch berekend. De klant kan rustig in alle tijd zijn of haar bestelling doen.

heading prefix icon

Aan de slag met een b2b webshop?

Denk je aan een webshop toe te zijn, maar heb je nog veel vragen? Leg je ideeën aan ons voor. Dat kost je wat tijd, maar dan heb je wel al je antwoorden. En lekkere koffie!

Mail ons