Een SSL certificaat voor jouw website of webshop?

Er is tegenwoordig veel te doen over de integriteit van websites. Is een website wel echt van de organisatie die je zoekt? Hackers en criminele organisaties doen er alles aan om jou te verleiden je gegevens achter te laten. Populair is het namaken van een bekende en goed vertrouwde website. Dit zijn vooral websites van webwinkels. Dit doen ze zo goed, dat de kopie bijna niet van echt te onderscheiden is.

Jij wilt dus een veilige website. Je wil zeker weten dat er geen gegevens tussen je internetbrowser en een server kunnen worden onderschept. Daarvoor heb je een SSL-certificaat nodig. Dutch Height levert deze.

heading prefix icon

Hoe gaan criminelen te werk?

Criminelen bedenken de meest ingenieuze manieren om jouw gegevens te verkrijgen. Dit soort hackers heeft vergaande technologische kennis en software. Ze gebruiken bijvoorbeeld domeinnamen die lijken op die van jou, maar dan met een "spelfout". Dit noemen we typosquatting.

Daarnaast speuren ze voortdurend naar websites die (nog) niet goed beveiligd zijn. Sites waarvan ze het dataverkeer kunnen onderscheppen, bekijken en kopiëren.

Argeloze website bezoekers, jouw klanten dus, realiseren zich dit vaak niet. Dus gaat het mis, dan zullen zij ook de schuld bij jou zoeken. Dit is serieus vervelend voor jouw naam in de markt. Neem dus altijd zoveel mogelijk maatregelen!

heading prefix icon

Hoe laat een SSL-certificaat de betrouwbaarheid van jouw website zien?

Een veilige website heeft betrouwbaarheidskenmerken. Dit regelt een SSL-certificaat, in het Engels Extended Validation Certificate. Zo'n EV-certificaat komt van een public key infrastructure (PKI). Dit PKI-systeem regelt de veilige en gecontroleerde uitgifte en het beheer van certificaten. Een EV-certificaat voldoet aan eisen voor identiteitscontrole. Aan deze eisen moet jouw website (of domein) voldoen, voordat je een certificaat kunt krijgen.

Ondersteunende software als webbrowsers herkennen deze certificaten en reageren allemaal hetzelfde. Zo laat jouw browser een groene balk zien in de adresregel als de website over de juiste SSL-certificering beschikt. De bezoeker ziet ook het bekende hangslotje voor de website-naam. Voor je www-naam staat nu https:// in plaats van http://.

Een SSL-certificaat versleutelt dus dataverkeer tussen browser en server zodat niemand deze vertrouwelijke gegevens kan onderscheppen.

heading prefix icon

Is een SSL-certificaat gratis?

Nee, een certificaat is niet gratis. Het is complexe materie en veel werk om ze continu actueel te houden. Daarom moet je ze periodiek, tegen betaling, vernieuwen. Bovendien zijn er verschillende soorten EV-certificaten met een andere graad van beveiliging en daardoor verschillende prijzen.

heading prefix icon

Welk certificaat heb ik nodig?

Welk certificaat het beste is voor jouw situatie hangt af van het soort website dat je hebt en de diensten die je wilt beveiligen. Daar adviseren wij je graag bij. Ga daarvoor naar onze SSL-keuzepagina.