Software beveiliging

Je maatsoftware is belangrijk voor je bedrijf. Je slaat er waardevolle data in op en kunt er overal vandaan bij. Daarom wil je er zeker van zijn dat bij elke stap van het ontwikkelen de veiligheid van jou en je klanten centraal staat.

Onderhoud is onmisbaar. We werken voortdurend aan updates om je software veilig en goed te laten functioneren. Alle ontwikkelingen volgen we op de voet en wij monitoren je software na elke update alweer op nieuwe gevaren.

Communicatie en belangrijke data versleutelen we. Stel dat er iemand toch 'mee weet te kijken' en ziet dat er data is, dan wordt ie nog geen snars wijzer. Want alleen met de juiste 'sleutel' krijg je ook toegang tot deze data.

We vertrouwen in de basis niemand. Dus ook de gebruikers niet. Niet elke “aanval” is opzettelijk. Ook gebruikers doen soms onvoorspelbare dingen. Daarom checken we alle invoer en uitvoer die de software ontvangt en produceert.

Szabo viktor Zwa W Qa VVC 0 unsplash

Onderhoud en update checks

Een softwaresysteem dat niet of nauwelijks onderhouden wordt, is altijd extra vatbaar voor een aanval. Dit geldt ook voor de software en systemen waar jouw software op gebaseerd is en draait. Actief onderhoud is daarom één van de belangrijkste maatregelen als het aankomt op beveiliging van je software. Hier leggen we uit wat onderhoud inhoud en kost.

Om er zeker van te zijn dat je software geen bekende lekken of risico’s bevat, checken we bij elke update automatisch of deze in de code van je software zitten. We vergelijken je code en afhankelijkheden met een database waarin voortdurend de meest recente lekken zijn beschreven.

Franck Do WZMPZ M9s unsplash

Versleuteling

Wanneer je een website bezoekt of je software een verzoek doet naar een koppeling, dan gaat deze data over het internet. Dit betekent dat kwaadwillenden dit kunnen onderscheppen en bekijken. Met een versleutelde verbinding wordt data niet als leesbare informatie verstuurd. Je data wordt versleuteld zodat alleen de ontvanger dit kan ontcijferen. Software en koppelingen leveren we altijd en uitsluitend met een versleutelde verbinding. Voor ons is dit een standaard waar we nooit van afwijken.

Wil je weten of jou verbinding goed versleuteld is of wil je je verbinding laten versleuten? Neem dan vrijblijvend contact op.

Markus winkler af W1hht0 N Ss unsplash

Alles controleren

Niet elke “aanval” is opzettelijk. Maar hoe weten we dat? Daarom vertrouwen we in de basis simpelweg geen enkele invoer. Onze maatwerk software checkt alle invoer, inclusief tekst en media. Zo weten we zeker dat er geen onbedoelde maar vooral geen vijandige gegevens worden ingevoerd.

Bij het tonen van gegevens controleren we of deze data ook beschikbaar moet zijn voor de huidige gebruiker of bezoeker. Door rechten en gebruikers te combineren, heb je als eigenaar volledige controle over wie, wat en wanneer mag.

Je maatsoftware mag dus in de basis niemand vertrouwen. Je software moet gebruik maken van versleuteling. En de software moet ook ná oplevering onderhouden worden om veilig te blijven. Hiernaast vatten we de belangrijkste punten samen:

  • Zorgvuldig en periodiek onderhoud
  • Invoer en uitvoer controle
  • Versleuteling van data en verbinding
  • Functies en data afschermen met rechten
Mail ons Direct bellen