Flutter apps

heading prefix icon

Wat is Flutter?

Flutter is een open source framework voor het bouwen van user interfaces. Hierbij wordt het resultaat gecompliceerd naar een platform specifieke code. Een app voor meerdere toestellen en besturingssystemen vanuit een project. Flutter is een open source project van Google, wat actief door Google beheert en ontwikkeld wordt. Google zorgt met Flutter voor een geoptimaliseerd ontwikkeltraject zonder in te leveren op snelheid en mogelijkheden.

Door een ruim aanbod van bestaande widgets (elementen) zijn de meeste app relatief snel ontwikkeld. Wijkt jou app af van standaard widgets? Geen probleem, met Flutter hebben we 100% controle over elke pixel. Dus aanpassingen of elementen op maat zijn geen probleem. Hierdoor zijn ook complexe grafische elementen te realiseren.

heading prefix icon

Wie gebruikt Flutter?

BMW app gemaakt in Flutter

Flutter biedt een compleet set aan ontwikkeltools. Het hele ontwikkelproces verloopt hierdoor soepel. Het framework bied veel ontwikkel en test mogelijkheden. Dit alles maakt het voor ons als ontwikkelaar erg fijn om mee te werken.

Steeds meer bedrijven omarmen Flutter, hier zijn wij er een van. Doordat je met Flutter relatief snel kunt ontwikkelen, zonder in te leveren op kwalitatieve aspecten zoals snelheid en mogelijkheden. Ook bedrijven zoals BMW, Toyota, Ebay en Google kiezen steeds vaker voor Flutter.

heading prefix icon

Anders dan een hybride app

Flutter werkt anders dan een Hybride app, hybride apps tonen een website/ webapplicatie in een native "schil". Hierdoor is de app te installeren op je toestel ondanks dat het een web app is. Voor veel situaties kan dit een passende oplossing zijn. Maar als snelheid, ingewikkelde elementen of native interactie belangrijk is, is een hybride app niet de juiste oplossing.

Flutter daarentegen compliceert de app echt naar native code, je app is dus een native app. Hierdoor kunnen wij gebruik maken van veel meer opties. De app kan daarin tegen veel beter gebruik maken van de hardware, het resultaat is een "native" app.

heading prefix icon

Voordelen van Flutter apps

Minder ontwikkelen

Een app voor meerdere platformen en toestellen, dit scheelt enorm veel ontwikkeltijd.

UI controle

100% controle over elke pixel. Ingewikkelde ui en animaties zijn geen probleem.

Elk platform

Flutter werkt op meer dan alleen iOS en Android. Zoals op web, Windows en MacOS.

Native resultaat

Het resultaat is een app met native performance, snelheid en mogelijkheden.