Web app laten maken

Snelle ontwikkeling

Een oplossing voor alle apparaten, dit scheelt een hoop tijd. Dus een perfecte oplossing voor ieder budget.

Mobiel en tablet

Gebruik een web app op een telefoon, tabel, desktop en elk ander apparaat met een browser.

Altijd up to date

Een web app is beschikbaar via het internet. Dus geen publicatie en restricties de App Store en Play Store.

heading prefix icon

Wat is een web app?

Een snelle en gebruiksvriendelijke app die gewoon via de browser gebruikt kan worden. De web app combineert een mobile app en een website tot een "mobile webpagina". Voor de meeste use cases waar internet geen probleem is, is een web app een perfecte keuze.

Op deze pagina leggen we je uit, wat een web app is en waarom het voor jou een perfecte keuze kan zijn. Wil je een app maar weet je niet of een web app de juiste keuze is? Je kunt altijd vrij blijvend contact openen, we adviseren je graag.

Mail ons je vragen Telefonisch advies

Heel simpel gezegd is een web app een website, een website die speciaal gemaakt is voor mobile apparaten, welke zo is ingericht dat de app het zelfde werkt als een mobile app. Er zijn veel "use cases" te bedenken voor een web app. Een klantenportaal of klant omgeving zijn hier een prima voorbeelden van. Een use case is vaak geschikt voor een web app, als de app voornamelijk data toont, verwerkt of manipuleert.

Je biedt je doelgroep dus de gebruiksvriendelijkheid van een app zonder een download via de App Store of Play Store. Het is dus wel belangrijk dat je internet hebt. Is dit een probleem? Dan kunnen we de web app offline beschikbaar maken of kiezen voor een "native app". Een web app die offline beschikbaar is noemen we een "Progressive web app".

Het is belangrijk vooraf te weten wat de app gaat kunnen en wat je ambities zijn. Alleen zo kun je de juiste aanpak kiezen. Bij deze keuze helpen we je graag.

heading prefix icon

Voordelen van een web app

Snellere ontwikkeling

We hoeven maar een app te maken voor alle schermen en besturingssystemen. Dit scheelt veel tijd.

Van nature multiplatform

Net als een website, werkt een web app op elk apparaat met een moderne browser.

Gemakkelijke distributie

De app is direct via de browser te openen. Een snelkoppeling is altijd mogelijk.

Geen download of installatie

Je gebruikers hoeven niets te downloaden, installeren of updaten.

heading prefix icon

Is een web app snel?

Een snelle app

Zeker, web apps zijn snel! Er gaat een gerucht dat web apps traag zijn en dat je daarom een native app moet laten maken. Dit was misschien vroeger zo, maar net al veel websites zijn web apps super snel. Met de juiste kennis en ervaring is snelheid geen probleem, snelheid is dus geen overweging. Uiteraard zijn er gevallen wanneer een native app een betere keuze is, vaak wanneer er grafische elementen zoals in games nodig zijn.

heading prefix icon

Web app of mobile app?

Je kunt zelf wel een aardige schatting maken. Heb je minimaal budget? Dat is de web app vaak de beste oplossing. Wil je je app gebruiken met externe hardware of heb je technische uitdagingen? Dan is de native app vaak een betere oplossing.

Wat is de juiste keuze? Deze keuze blijft lastig, maar hier helpen we je graag mee. We nodigen je graag uit en stellen je een aantal kritische vragen zoals: "Wat is je budget?", "Wil je externe hardware gebruiken?" en "Wat wordt de grafische belasting?". Zodra je weet wat je wil, kunnen wij een passende oplossing aanbieden die toekomst bestendig is.

Mail ons Direct bellen