App met iBeacon ondersteuning

Een app met lokatie voorziening (iBeacon) reageert op objecten in je omgeving, laat je app reageren op locatieverandering en locatie gebaseerde informatie tonen. Start acties of pas het gedrag van de app aan.

Wil ook jij een lokatie voorziening in je app? Wij helpen je er graag mee.

Mail ons Direct bellen
heading prefix icon

Hoe werken iBeacons?

iBeacons zijn kleine kastjes, die gebruik maken van Bluetooth Low Energy en een bereik hebben van maximaal zo’n 50 meter. Via Bluetooth kan een app de nabijheid van een iBeacon inschatten, bijvoorbeeld wanneer deze in een winkel is geplaatst. De iBeacon maakt een schatting van jouw locatie en toont informatie over het product of het kunstwerk of object waar je dichtbij staat.

Het verschil met GPS is dat met gps de locatie van het toestel wordt berekent. En bij een iBeacon wordt de afstand tussen een toestel en de iBeacon berekend. De iBeacon technologie werkt dus prima binnen en zorgt dat je toestel weet wat er in de buurt is. Deze twee technieken vullen elkaar dus aan en hebben beide eigen toepassingen. Daarnaast hoeft een app met iBeacon ondersteuning niet de locatie van het toestel te weten.

heading prefix icon

Voorbeelden

Automatiseer het starten van acties op basis van het verlaten of betreden van een gebied. Locatiegestuurde acties of het monitoren van een apparaat-lokatie heet 'geofencing'. Met het betreden of verlaten van een gebied start je dan een bepaalde acties. Hier kun je natuurlijk enorm veel kanten mee uit. De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt.

heading prefix icon

iBeacons in musea

iBeacons-technologie kan worden gebruikt om een tentoonstelling te verrijken. Tijdens de tentoonstelling, kan de bezoeker extra informatie krijgen terwijl hij of zij rondloopt. Ze kregen bijvoorbeeld aanvullende informatie over de kunstwerken dankzij audio- en videofragmenten en foto’s.

heading prefix icon

iBeacons in pretparken

Tijdens het bezoek aan een pretpark kunnen iBeacons worden gebruikt om de bezoekers te ondersteunen tijdens hun bezoek. Informatie zoals wachttijden, attracties in de buurt en andere voorzieningen kan direct worden weergegeven.

Daarnaast kan de techniek worden gebruikt om extra interactie met objecten in te regelen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

heading prefix icon

iBeacons binnen jou bedrijf

De voorbeelden laten goed zien wat de technologie kan. Maar de kans is groot dat jou bedrijf geen pretpark of museum is. Ook dan zijn er veel oplossingen waarbij een iBeacon oplossing ingezet kan worden.

Navigatie in magazijnen en kantoren is een veel gebruikte toepassing. Ook kunnen objecten of personen gelokaliseerd worden.

heading prefix icon

Weten wat er allemaal mogelijk is?

Hierboven hebben we veel voorkomende usecases uitgelicht. Maar er is zo veel mogelijk. Benieuwd naar de mogelijkheden of heb je zelf ideeën? Leg jouw case gewoon eens vrijblijvend aan ons voor.

Grote kans dat we je positief verrassen en jouw 'onoplosbare probleem' omzetten in een super oplossing. Mail of bel ons voor een vrijblijvende kennismaking!

Mail ons Direct bellen