Inkomsten via een eigen app

Vooraf betalen

Voor dat je de app kan gebruiken moet een gebruiker een bedrag betalen. Eigenlijk precies het zelfde als in de supermarkt.

Abonnement

Met een abonnement zorg je voor terugrekenende inkomsten. Een veel voorkomende strategie.

In app aankomen

Een gratis app met aankopen nadat je de app hebt gedownload. Hierdoor laat je de gebruiker de app "uitbreiden" door hiervoor te betalen.

Fysieken producten

Wanneer je een app laat maken om fysieke producten te verkopen of promoten gelden er andere regels.

heading prefix icon

Wat is het juiste verdienmodel voor je app?

Wat bied je aan, op wat voor doelgroep richt je je en hoeveel kost het om de app te ontwikkelen? Allemaal belangrijke vragen wanneer je een verdienmodel moet gaan kiezen.

heading prefix icon

Provisie over aankopen.

Standaard

Om via de App Store of Play Store te verkopen moet je provisie betalen. Afhankelijk van je producten is dit een percentage van het totaal bedrag. Hiervoor verzorgt het platform wel de gehele afhandeling, heel handig wanneer je abonnementen aanbiedt.

Kleine ondernemer

Voor app's die vallen in de categorie "Small business", zijn er andere, lagere tarieven. Je houd dus meer over. We leggen je graag uit hoe de tarieven in zijn werk gaan en wat voor jou bedrijf het voordeligst is.

heading prefix icon

Fysieke producten

Een shop voor fysieke producten in je app, net zoals een webshop werkt net wat anders. Deze transacties kunnen namelijk niet worden verzorgt door de App Store of Play Store. Dit betekend dat je geen provisie betaald, maar wel zelf verantwoordelijk bent. Neem contact op voor meer informatie over het verkopen van fysieke producten via je eigen app.