Wat kost een API?

Wat voor soort API gaan we maken?

Wat kost een API? Dat ligt aan de API... Net als bij auto's kunnen de prijzen flink variëren.

Hoeveel systemen gaan we koppelen?

Moet de API voor elk systeem beschikbaar worden? Of heb je een specifiek doel.

Hoeveel data ga je uitwisselen?

Hoeveel data gaat de API uitwisselen, dit maakt een groot verschil in de kosten.

De API aanspreken of aanbieden?

We kijken samen naar een passende oplossing voor je wensen en budget.

heading prefix icon

Maar wat kost een API ongeveer?

Een API kan net als maatsoftware snel in de papieren lopen. De kosten zijn door de vele variabele moeilijk in te schaten, er zijn simpel weg te veel factoren. Vergelijk het met een auto, wil je een snelle luxe bolide? Dan kost dat meer dan een degelijke driedeurs. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €4.000 en €10.000. Dat is een hoop geld, maar met de juiste strategie is je API een top investering. Een API verdient zich bijna altijd terug, doordat het processen efficiënter en minder foutgevoelig maakt. Hieronder nemen de de grootste kostenposten door.

Weten wat jou api gaat kosten of weten wat mogelijk is met je budget? Bespreek het gewoon met ons. Kost niks, nou ja een beetje tijd. Maar dan weet je wel wat je moet weten.

Direct een afspraak maken
Volledig koppelbaar met andere systemen
Een API is een aansluiting tot je data.
heading prefix icon

Kostenposten

Vooronderzoek
Het vooronderzoek neem vaak veel tijd in beslag. Vragen zoals: "Welke data gaan we uitwisselen?", "Welke mogelijkheden biedt het huidige systeem?", "Waartoe is de partner bereid?" en "Met welke partijen hebben te maken?" moeten volledig helder zijn. Op basis hiervan gaan we namelijk een passend protocol opstellen of implementeren.

Bouwen
Na het vooronderzoek en het opstellen van een bouwplan gaan we aan de slag. We gaan de API opstellen in een afgesloten omgeving met testdata.

Testen
Nadat de API afgerond is gaan we deze testen, met de betrokkenen. Dit doen we aan de hand van vooraf opgestelde cases. Daarnaast testen de de API altijd zo geïsoleerd mogelijk.

Initiële kosten
De grootste kosten zitten dus in de onderdelen van het ontwikkeltraject zoals, vooronderzoek, ontwerpen, bouwen, testen en managen. Hierdoor zijn de initiële kosten het grootst.

Verbeteringen/ updates
Naar maten je api meer gebruikt wordt zullen er nieuwe wensen ontstaan. Door in te spelen op de vraag van je gebruikers blijf je relevant. Dit soort aanpassingen zullen periodiek worden uitgevoerd. We bepalen samen wat het beste bij je api past.

Monitoring
Werkt alles nog naar behoren? Proactief monitoren en actie ondernemen is beter dan problemen oplossen nadat gebruikers contact opnemen. Door belangrijke statistieken zoals reactietijden en belangrijke logbestanden in de gaten te houden, weten we vaak al sneller dat er iets mis is dan de gebruiker.

heading prefix icon

Wil je een echte prijsschatting?

Weten wat jou api gaat kosten of weten wat mogelijk is met je budget? Bespreek het gewoon met ons. Kost niks, nou ja een beetje tijd. Maar dan weet je wel wat je moet weten.

Direct een afspraak maken Direct een specialist aan de lijn