Hoelang duurt het bouwen van een app?

Hoelang het bouwen van een app duurt, hangt af van wat we voor je gaan bouwen. Jouw wensen en eisen dus. We werken daarom als eerste het project uit. Dan hebben we meteen een concrete planning, die we met je bespreken.

De bouw bestaat uit meerdere fasen. Elke fase is weer verdeeld in stappen: 'milestones'. Elke milestone leveren we op in de vooraf geplande week. Niet elke fase is evenveel werk. Dat zie je terug in de planning.

Tel je alle fases op, dan heb je de volledige doorloop van jouw app. Bij kleinere apps is dit ongeveer 2 maanden. Heb je uitgebreide mogelijkheden, met meer programmeer en testwerk, dan ga je naar ongeveer 9 maanden.

Het project ronden we pas echt af als de aap 'live' is en jij tevreden bent. Maar ook daarna is een app nooit af. De behoeften van je klant wijzigen en je wilt misschien functionaliteit toevoegen. Dat worden nieuwe projectjes.

Gemiddelde duur
Het is dus niet zo eenvoudig om je vraag: "Hoelang duurt het bouwen van een app?" te beantwoorden. Pas als we meer van jouw doelstellingen weten, kunnen we het concreet maken. We willen je toch een indicatie geven. Daarom staan hieronder de soorten fasen, met de doorlooptijd. Vaak hoef je niet te wachten tot je project helemaal klaar is. We geven je al zo snel mogelijk toegang tot de app. Zo kan je er al mee spelen en onderdelen testen. Bovendien betrekken we je graag bij het hele proces.

In serie of parallel
Afhankelijk van het project voeren we fases parallel uit. Tegelijkertijd dus. Testen is een goed voorbeeld. We zetten dan meerdere teamleden in. Daardoor bouwen we verschillende onderdelen naast elkaar. Daarna voegen we ze samen in de app. Je ziet dat er op die manier best mogelijkheden zijn om jouw project te versnellen als de situatie erom vraagt. We kiezen altijd de oplossing die past bij je 'time to market', je wensen en budget.

Nou, tel dus maar mee. Als we alle bovenstaande fases bij elkaar optellen komen we dus uit op 2 tot 9 maanden. De bouw zelf, dus de omvang van de functionaliteit, is hierin duidelijk het meest bepalend.

Heb je een deadline en ben je benieuwd wat haalbaar is? Bespreek de mogelijkheden vrijblijvend. Ons team heeft serieus veel ervaring met het plannen en uitvoeren van app projecten.

Snel een expert aan de lijn Maak vrijblijvend een afspraak